Как да поддържаме винила на облепения автомобил ?​

Автомобилното фолио не е предназначено за инсталиране и забравяне. Подобно на всичко останало във вашето превозно средство. Автомобилното фолио изисква редовно почистване и поддръжка. За по-дълготраен и жив цвят миите редовно фолиото си и дръжте автомобила си далеч от възможни замърсители.
Ето и отговори на някои често задавани въпроси, които клиентите имат относно почистването на фолиото на превозните си средства:

Колко често трябва да мия фолиото на автомобила си?

Мийте обвивката на автомобила си веднъж седмично или дори по-често, ако автомобилът ви е изложен на много замърсявания или замърсители. Трябва да го миете ръчно с помощта на сапун за миене на автомобили или с автомобилен шампоан. В Performante tint & wrap препоръчват обработка с детайлен восък или друга восъчна паста. Можете да използвате друг нежен автомобилен препарат, ако е необходимо – всяка добра марка ще работи. Винаги използвайте хубава автомобилна гъба или чиста, мека кърпа, за да измиете фолиото си. Измийте автомобила с чиста вода след измиване. Минимизирайте петна от вода, като използвате силиконово перо за отстраняване на водата. След което изсушете с чиста кърпа от микрофибър.

Мога ли да мия облепено превозно средство в автомивка?

Можете да закарате облепеното си превозно средство на автоматизирана без четка автомивка, въпреки че миенето на ръце е по-безопасно и по-щадящо. Миенето на автомобили с четка може да е твърде грубо върху филма, като това може да го нарани или причини захабяване, също така и да причини отлепяне и повдигане на ръбовете. Ако автомивката използва воден спрей и няма четки, тя трябва да е безопасна за повечето обвивки

Какво трябва да използвам за почистване на определено място?

Използвайте разтвор от изопропилов алкохол и вода 50/50, за да почистите изолирани петна. Измийте зоната с хладка вода след почистване. Избягвайте да бършете обвивката, когато е горещо; това може да изкриви материала и да доведе до набръчкване.

Мога ли да мия автомобила си с водоструйка?

Ако искате да измиете обвивката на автомобила си под налягане, дръжте го под 2000 psi. Използвайте спрей накрайник с широк ъгъл с 40 градуса и поддържайте температурата на водата под 60 градуса по Целзий. Дръжте накрайника за пръскане най-малко на 30 см от автомобила.

Как да почистя изпражнения от птици, насекоми, смола от дърво или други трудни петна? ?

Почистете незабавно птичето изпражнение или друго трудно петна. Оставянето им твърде дълго върху фолиото, ще ги направи по-трудни за почистване и може трайно да увреди обвивката. Намокрете засегнатата зона за няколко минути с топла сапунена вода, за да разхлабите замърсителите. Изплакнете напълно и подсушете с кърпа от микрофибър. За упорити замърсители използвайте разтвор от две части изопропилов алкохол в една част вода. Винаги тествайте тези решения на малка площ, която не се забелязва лесно, за да сте сигурни, че почистващият препарат няма да навреди на опаковката. Не използвайте разтворители или почистващи препарати на маслена основа!

Какво трябва да направя при разливи на гориво?

Избършете незабавно разлива от гориво, след което измийте ръчно засегнатата област. Оставянето на разлива върху опаковката за твърде дълго време, ще влоши винила. Бързото избършете с мокра хартиена кърпа на бензиностанцията за да почистите засегнатото с гориво място прилично, докато не се приберете вкъщи, за да свършите повече работа.

Мога ли да паркирам автомобила си на открито за дълги периоди?

Прекомерното време под слънцето или други природни явления, като дъжд, смог, отломки и пътни замърсители от преминаващи автомобили, може да влоши винила на покрива, капака на багажника и др. Тези хоризонтални зони са магнит за замърсители, които се усилват от излагането на UV лъчи. Опитайте всичко възможно да паркирате колата си в гараж или под навес или подслон. Ако трябва да го паркирате навън за продължителни периоди, потърсете сенчести зони за паркиране.

Винила на моето превозно средство става кафяв или се появява ръжда. Какво трябва да направя?

Винила става кафяв поради продължително излагане на киселина от замърсители във въздуха. Обикновено това е резултат от пренебрегване и неспазване на гореспоменатите процедури. Ако забележите кафяви, обезцветени или ръждиви участъци на обвивката си, най-добре е да премахнете филма от автомобила си, за да предотвратите повреда на боята под него и да сложите нова опаковка. Често е необходимо само да смените фолиото само на засегнатия панел.

Какви продукти трябва да избягвам, когато почиствам винила си?

Никога, НИКОГА не използвайте някоя от следните почистващи препарати на винила си:
Разтворители
Препарати на маслена основа
Препарати за кухня и баня
Препарати за фурна
Обезмаслители
Препарат за измиване на двигателя

В случай че се нуждаете от още информация, моля свтржете се с нас.

×

Cart